Akrylglastavlor

Populära kategorier

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Bra att veta om våra akrylglastavlor

Om du vill fylla dina väggar med livfulla nyanser och eleganta uttryck har du kommit helt rätt – här hittar du nämligen alla våra akrylglastavlor. Det moderna materialet adderar en unik djup effekt till motivet och gör tavlorna otroligt iögonfallande. För att du ska kunna njuta av din favorittavla så länge som möjligt använder vi oss av certifierade UV-bläck, vilket säkerställer perfekt färgbeständighet, UV-beständighet och därmed en extra lång hållbarhet. Men våra akrylglastavlor kommer inte bara att se otroligt snygga ut på dina väggar, utan de är också väldigt stabila och lätta att sköta om tack vare sin släta, resistenta yta. Och eftersom vi är måna om att tillverka våra produkter på ett miljövänligt och hållbart sätt skapas alla tryck på beställning utan lösningsmedel.I vår butik hittar du tryck på akryl i alla tänkbara former och storlekar: från små till extra stora tavlor, samt tryck i panoramaformat eller fyrkantigt format. Du väljer helt enkelt den akrylglastavla som passar dig och ditt hem allra bäst. Bilder på akrylglas får alltid ett extraordinära och smakfullt uttryck, vilket gör dem till en utmärkt present till någon du tycker om.

Kort sagt, en tavla i akrylglas kommer att imponera med sitt moderna utseende och överlägsna kvalitet – allt till ett mycket förmånligt pris. Bläddra runt bland våra favoriter och se efter själv.

Tryck på 5 mm tjock akrylglasskiva Tryck på 5 mm
tjock akrylglasskiva
Intensiva färger med djupeffekt Intensiva färger
med djupeffekt
Lättskött och stabil Lättskött
och stabil
Inklusive väggfäste Inklusive
väggfäste

Konst på akrylglas – tidlösa klassiker och spännande modernitet

Visst, originalen finns på världens mest kända museer och gallerier, men i vår webbshop har du möjlighet att klicka hem fantastiska konstverk från de senaste århundradena och hänga upp dem i ditt eget hem. Från Kandinsky till van Gogh: Våra akrylglastavlor väcker de stora mästarnas verk till liv. Och oavsett om du föredrar impressionistisk, modernistisk eller abstrakt stil så kommer du att hitta det du söker hos oss.

Häng upp en tidlös klassiker in i ditt hem och skapa din alldeles egen gallerivägg! Genom att välja en akrylglastavla kan du vara säker på att ditt konstverk skyddas från smuts och fukt. Det högkvalitativa materialet förbättrar färgintensiteten och livslängden på trycken, vilket gör det till ett modernt, tidlöst alternativ till klassiska canvastavlor.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Miljövänligt bläck Miljövänligt bläck
Print-on-demand Print-on-demand

Akrylglastavlor passar perfekt i badrummen eftersom det släta, moderna materialet går hand i hand med kaklet. Men akrylglas har också en mängd praktiska fördelar. Tryck på akryl tål hög luftfuktighet och det gör inget om de kommer i kontakt med vatten. Det är såklart en stor bonus när det kommer till det rum i hemmet som har flest kranar! Dessutom är akrylglastavlor enkla att rengöra med en fuktig rengöringsduk. Det gör att du helt snabbt och lätt kan torka bort vattenstänk, damm och lättare smuts från den blanka finishen.

Bläddra igenom vårt sortiment och hitta din favorit och se fram emot att få ett leende på läpparna varje morgon med den perfekta akrylglastavlan!

En av våra medarbetare rekommenderar våra akrylglastavlor

Akrylglastavlor ger dina rum en modern touch.

Lisa – Posterlounge-teamet

Galleritryck – eleganta och robusta på samma gång

✓ Direkttryck på akrylglas

✓ Platta av aluminiumkomposit baktill

✓ Glänsande yta i vacker glaslook

✓ Lättskött och väldigt stabil

✓ Inklusive väggfästen

Materialrekommendation – galleritryck

Akrylglastavlor med ramar

En matchande ram hjälper dig att ge din akrylglastavla det uttryck du är ute efter, då den kan framhäva motivet genom att addera både djup och känsla. Motivet får inte bara ett högkvalitativ och elegant utseende, utan kommer också att smälta in bättre med omgivningen. Våra canvasramar som har en liten skuggfog mellan bilden och ramen bidrar till exempel med en stark djupeffekt och ger motivet en oöverträffad livfullhet.

För att du enkelt ska kunna matcha rätt ram med din akrylglastavla har du möjlighet att välja mellan flera olika finishar och färger. Du som väljer att beställa en ram tillsammans med ditt tryck kan se fram emot vår utmärkta helhetsservice och vi lägger stort fokus på kvalitet under hela tillverkningsprocessen. I vår ramverkstad tillverkar vi själva våra ramar av massivt trä och passar in motivet för hand efter att det har tryckts. Tack vare det praktiska väggfästet kan du snabbt och enkelt hänga upp din tavla när du har fått hem den. Våra ramar är det perfekta valet för dig som gillar när saker och ting är enkelt, men samtidigt förväntar dig högsta möjliga kvalitet.Konsttryckerirum – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Vi ställer höga krav både när det kommer till kvaliteten på våra produkter och vår service. Vi kan möta dessa krav tack vare att vi själva tillverkar akrylglastavlorna på plats i vårt konsttryckeri i Tyskland. Att ha en egen tillverkning gör det även möjligt för oss att möta just dina önskemål: Vi trycker motiven på beställning, ramar själva in väggbilderna och levererar dem sedan hem till dig på bara några dagar.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om akrylglastavlor


Vanliga frågor om akrylglastavlor

 1. Vad är en akrylglastavla?
 2. Tjocklek på platta
 3. Tryckprocess
 4. Fördelar
 5. Materialegenskaper
 6. Skillnad jämfört med vanligt glas
 7. Storlekar
 8. Ej listade storlekar
 9. Upphängning
 10. Ramar
 11. Underhåll
 12. Förpackning
 13. Leveranstid
 14. Märkning med upphovsperson
 15. Hållbarhet

Vi skapar våra akrylglastavlor genom att trycka motiv på ett syntetiskt, glasliknande material. Eftersom det artificiella glaset är tillverkat av PVC är det praktiskt taget omöjligt att det går sönder – och materialet är dessutom lättare än äkta glas.

Akrylglastavla i detalj
Direkttryck på akrylglas

Motivet trycks på baksidan av den 5 mm tjocka akrylglasskivan. Det ger trycken på akryl ett extra djup. Observera att de stora formaten är relativt tunga.

Motiven trycks på baksidan av akrylglaset med hjälp av en direkttrycksprocess. För att göra det använder vi certifierade, varaktiga UV-bläck som garanterar hållbarhet, god färgintensitet och hög upplösning. Dessutom förseglar vi den tryckta baksidan av akrylglastavlan med en vit film eller lack.

Tryck på akrylglas i detalj 1
Tryck på akrylglas i detalj 2

Tryck på akryl erbjuder ett exklusivt glasliknande utseende, men har fördelen att de praktiskt taget inte kan gå sönder. De är dessutom något lättare än äkta glas, enkla att sköta hand om och behåller sin höga färgintensitet under lång tid. Det vattenavvisande materialet är mycket lämpligt för fuktiga miljöer. Våra akrylglastavlor får också en vacker djupeffekt tack vare den 5 mm tjocka skivan som i kombination med bakstycket säkerställer en mycket fin finish.

Tavlor i akrylglas bidrar med en imponerande effekt tack vare sitt glasliknande utseende, men faktum är att de är tillverkade av ett syntetiskt material. Materialet är stabilt och lätt att rengöra och risken är minimal att det skulle gå sönder – tänk dock på att det inte är reptåligt. Akrylglaset påverkas dessutom inte av fukt, vilket innebär att våra akrylglastavlor passar perfekt för badrum eller andra rum med hög luftfuktighet.

Akrylglas har en högblank yta och reflekterar lätt ljus. Den 5 mm tjocka akrylglasskivan bidrar med en imponerande djupeffekt och motivet trycks direkt på dess baksida – det är alltså inte bara en poster som syns bakom skivan av akrylglas. Den tryckta sidan är skyddad med en vit film eller ett lager lack. Bilderna är alltså inte genomskinliga och lämpar sig inte för bakgrundsbelysning.

Vårt akrylglas väger 6 kg/m² och är därför relativt tungt, men fortfarande något lättare än glas.

Akrylglas är något lättare än äkta glas. Till skillnad från glas finns det ingen risk att det går sönder under normala omständigheter. Det är dock inte reptåligt.

Du kan välja ett format som passar dig på produktsidan i vår webbshop. Vi rekommenderar att du först mäter det utrymme där du ska sätta upp tavlan för att säkerställa rätt dimensioner.

Nej, när du beställer en akrylglastavla kan du bara välja bland de format som visas på produktsidan. Du kan inte beställa andra format från oss.

Det följer med ett väggfäste med din tavla, vilket gör att du snabbt och enkelt kan hänga upp den. Instruktioner för detta hittar du i ditt paket.

Väggfästen
Väggfäste för stora format – skena

Ja, du kan beställa en matchande ram tillsammans med din akrylglastavla. Vi erbjuder olika ramar i olika utföranden och färger.

Vi monterar trycket på akryl för hand i ramen och levererar det sedan hem till dig – redo för upphängning. Allt du behöver göra är att packa upp tavlan och sätta upp den på väggen!

Det bästa är att rengöra din akrylglastavla med endast en mjuk rengöringsduk och varmt vatten. Akrylglas är inte reptåligt, så det är viktigt att inte använda grova, hårda, slipande rengöringsdukar eller andra föremål för att torka av det. Använd inte starka eller slipande rengöringsmedel för att rengöra akrylglas.

Rengöring med dammvippa
Rengöring med mjuk rengöringsduk

Vi packar din akrylglastavla på ett säkert sätt och levererar den med passande väggfästen som du enkelt kan fästa på baksidan enligt bifogade instruktioner. Sen är du redo att hänga upp din tavla! Om du beställer ditt tryck på akryl med en ram kommer vi att montera det i ramen åt dig.

Förpackning för akrylglastavlor
Väggfäste för stora format

Vi trycker våra motiv på beställning för att spara på jordens resurser, vilket gör att våra leveranstider varierar något beroende på hur mycket vi har att göra. Aktuella leveranstider visas på produktsidan i vår webbshop. Vi gör vårt bästa för att du ska få din akrylglastavla så snabbt som möjligt och i perfekt skick.

Trycket fungerar som ett lagligt skydd för upphovsrättsmannen, alltså den person som har skapat det aktuella motivet. Men det är positivt även för dig eftersom du alltid kommer att veta vem som har skapat det och därmed kan beställa fler verk av samma konstnär.

Tryck med upphovsrätt

I slutna rum kommer våra tryck på akrylglas att bibehålla ett perfekt skick i flera år. För att garantera detta använder vi certifierade UV-bläck för våra tryck och förseglar baksidan av trycket med en film eller lack.

Försegling av baksidan
Försegling på akrylglasskivans baksida