Aluminiumtavlor

Populära kategorier

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Bra att veta om våra aluminiumtavlor

Är du ute efter att skapa en gallerikänsla där hemma? Då har du kommit helt rätt – här har vi nämligen samlat alla våra fina aluminiumtavlor. Såväl foto- och konstproffs som galleriägare uppskattar detta material för sitt stilrena och sofistikerade utseende. Det supertunna materialet adderar en elegant touch till bilderna och ger den ett extra högkvalitativt utseende. Samspelet mellan de intensiva färgerna och den satinlika ytan skapar en speciell estetik – oavsett om bilden består av subtila nyanser eller kontrastrika färgkombinationer. Särskilt fotografier av städer och naturlandskap iscensättas på ett unikt sätt och bidrar med en iögonfallande effekt när de trycks på extra stora format. Våra aluminiumbilders knivskarpa detaljåtergivning är ytterligare en sak som bidrar till deras imponerande utseende.Materialet som våra aluminiumtavlor är tillverkade av imponerar med sin stabilitet, slitstyrka och höga bildkvalitet. Vi använder UV-resistenta bläck för att trycka våra bilder och kan därmed garantera motiv med långvarig färgbeständighet, även när de hänger på en solig plats. Den matta ytan förhindrar dessutom oönskade reflektioner. Tack vare att materialet är så motståndskraftigt kan aluminiumtavlorna till och med hängas upp i fuktiga miljöer som kök eller badrum, eller utomhus på terrasser och balkonger.

Tryck på aluminium kan enkelt torkas av med en mjuk, fuktig rengöringsduk. Det är också enkelt att hänga upp dem med det medföljande kostnadsfria väggfästet. Bläddra igenom vår webbshop och hitta den perfekta aluminiumtavlan för ditt hem idag!

Tryck på 3 mm tjock aluminiumplatta Tryck på 3 mm
tjock aluminiumplatta
Satinlik look Satinlik
look
Lättskött och stabil Lättskött
och stabil
Inklusive väggfäste Inklusive
väggfäste

Konsttryck på aluminium – skapa ett modernt uttryck i ditt hem

Aluminiumtryck är en av de senaste trenderna inom moderna väggmotiv. Såväl konstverk som fotografier är vanliga motiv för aluminiumtavlor. Materialets moderna känsla gör att du kan se klassiska konstverk från impressionismen och renässansen med ett nytt perspektiv. När det kommer till fotokonst bidrar materialet i sin tur med en fin harmoni mellan de moderna fotografiernas färger, former och abstrakta grafik.

Egenskaperna hos våra aluminiumtavlor talar för sig själva: den knivskarpa konstruktionen, den matta ytan och det eleganta utseendet. Låt kända konstverk från museer runt om i världen bli en del av ditt vardagsrum med våra tryck. De hjälper dig att skapa ett modernt, elegant utseende och att förgylla ditt hem på ett subtilt sätt.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Miljövänligt bläck Miljövänligt bläck
Print-on-demand Print-on-demand

Aluminiummaterialet garanterar hög färgintensitet, vilket gör att din nya tavla kommer att bli ett snyggt blickfång i hemmet. Och du behöver inte oroa dig för att den träffas av ånga när du lagar mat eller vatten från duschen. Våra aluminiumtavlor är UV- och fuktresistenta och är mycket lätta att torka av med en rengöringsduk. Det gör att detta material lämpar sig mycket väl för just badrum och kök.

Även om du hänger upp metallbilderna utomhus, exempelvis på balkongen eller terrassen, kommer de att behålla sin utmärkta kvalitet under en lång tid framöver. Bläddra igenom vår webbshop nu och upptäck din nya favorittavla. Uppdaterad väggdekoration – nu kör vi!

En av våra medarbetare rekommenderar våra aluminiumtavlor

Den matta ytan på aluminiumbilderna ger motiven en särskilt elegant känsla.

Divina – Posterlounge-teamet

Både moderna och eleganta: akrylglastavlor

✓ Tryck bakom en akrylglasskiva (5 mm)

✓ Intensiva färger med djupeffekt

✓ Glänsande yta med glaslook

✓ Enkel att rengöra och stabil

✓ Levereras med väggfästen

Materialrekommendation – akrylglas

Aluminiumbilder i en högkvalitativ ram

Våra aluminiumtavlor gör verkligen avtryck i inredningen – och den skarpa och moderna designen gör det bara ännu starkare. En tavelram kan dock hjälpa till att lyfta fram aluminiumbilden lite extra. Inramade tryck får ett mer iögonfallande uttryck i rummet då ramen skapar ett visst djup och känsla. Om du vill att din tavla ska komma till sin fulla rätt kan du därför beställa den inramad, vilket är en del av vår all-inclusive-service. Det är dessutom otroligt enkelt – det enda du behöver göra är att hitta ditt nya favorittryck på aluminium på vår webbshop och sedan välja till en ram i samma steg.

Efter att bilden har tryckts på aluminiumplattan ramas den in i vår ramverkstad. Hög kvalitet är alltid vår främsta prioritet. Våra tavelramar är tillverkade av massivt trä eller aluminium i vår egen ramverkstad och trycken monteras för hand i ramen. Vi erbjuder dessutom inte bara tavelramar i flera olika modeller, utan också i flera olika färger. Det gör att du enkelt kan matcha ramen med resten av din heminredning. Så vänta inte för länge – låt ditt första tryck på aluminium ramas in redan idag och häng sedan upp det i ditt eget hemmagalleri!Konsttryckerirum – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Vi ställer höga krav både när det kommer till kvaliteten på våra produkter och vår service. Vi kan möta dessa krav tack vare att vi själva trycker motiven på aluminiumtavlorna på plats i vårt konsttryckeri i Tyskland. Att ha en egen tillverkning gör det även möjligt för oss att möta just dina önskemål: Vi trycker motiven på beställning, ramar själva in väggbilderna och levererar dem sedan hem till dig på bara några dagar.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om aluminiumtavlor


Vanliga frågor om aluminiumtavlor

 1. Vad är en aluminiumtavla?
 2. Tjocklek på platta
 3. Tryckprocess
 4. Fördelar
 5. Materialegenskaper
 6. Tryck på aluminiumplatta
 7. Storlekar
 8. Ej listade storlekar
 9. Upphängning
 10. Ram
 11. Underhåll
 12. Förpackning
 13. Leveranstid
 14. Märkning med upphovsperson
 15. Hållbarhet

Våra aluminiumtavlor är högkvalitativa konstverk för väggen som trycks direkt på en platta av aluminiumkomposit.

Aluminiumtavla i detalj
Direkttryck på aluminium

Vi trycker våra aluminiumbilder på 3 mm tjocka plattor av aluminiumkomposit. Tack vare det robusta materialet som upprätthåller hög stabilitet även i stora format kommer våra aluminiumtavlor att förgylla dina väggar under en lång tid framöver.

Våra aluminiumtavlor trycks i vårt eget konsttryckeri med hjälp av direkttryck. Istället för att bara klistra på ett fototryck trycker vi motivet på en 3 mm tjock aluminiumplatta. Detta görs med moderna UV-bläck, vilket resulterar i aluminiumtavlor med en unik tryckkvalitet och intensiva, skarpa färger. Direkttryck med UV-bläck garanterar också att färgerna skyddas permanent från blekning. På så sätt kan du njuta av våra aluminiumbilders moderna, eleganta utseende under många år framöver!

Tryck på aluminium i detalj 1
Tryck på aluminium i detalj 2

Aluminiumtavlor är en av de senaste trenderna inom modern väggdekoration – mycket tack vare deras diskreta elegans som framhävs av den matta satinlika ytan i både inomhus- och utomhusmiljöer. Eftersom materialet är väderbeständigt tål det solljus och fuktighet. Det betyder att du inte bara kan hänga upp våra metallbilder i vardagsrummet eller sovrummet, utan också i badrummet, på terrassen eller i trädgården.

Den satinlika ytan ger fotografier, grafik eller målningar ett imponerande utseende, utan att bidra till oönskade reflektioner. Aluminiumtavlor är dessutom ett bra val för dig som letar efter både stabil och lätt konst att hänga upp på väggen. Tack vare att väggfästet sitter på baksidan av bilden får den en svävande look. Även större format väger inte mycket och kan enkelt hängas upp med de förmonterade väggfästena. Det oborstade aluminiumet är samtidigt rep- och smutstålig samt mycket lätt att underhålla – det enda du behöver göra är att torka av det med en rengöringsduk.

Väggdekoration med aluminiumtryck 1
Väggdekoration med aluminiumtryck 2

Vi trycker våra aluminiumtavlor med direkttryck och använder den senaste UV-tekniken för att trycka bilderna på aluminiumplattan, istället för att endast limma på dem. På så sätt skyddas trycket från yttre påverkan, såsom solljus, och behåller sin höga kvalitet och intensiva färg under en lång tid.

Aluminiumtavlor är hållbara, stabila och relativt lätta. Metallbildernas tunna design och den matta satinlika ytan skapar ett elegant, modernt utseende som ger hemmet en stilfull känsla av ett konstgalleri.

Tack vare det rostfria, fuktresistenta materialet är våra aluminiumbilder också ett bra val för fuktiga miljöer som badrum eller relaxutrymmen. Metallbilder kan också hängas upp i utomhus, till exempel på terrassen eller balkongen.

Det finns ingen egentligen teknisk skillnad. Både Dibond®-aluminiumtavlor och våra aluminiumtavlor är tryck på plattor av aluminiumkomposit. Aluminiumbilder är ett populärt val när man jobbar med digitaltryck, då de 3 mm tjocka kompositplattorna är lättare än rent aluminium, men lika robusta, stabila och lätta att rengöra.

I vår webbshop hittar du ett brett urval av olika format för tryck på aluminium – allt från kvadratiska bilder och panoramabilder till tavlor i extra stort format. Det bästa är att välja tavelstorlek utefter det utrymme du har att röra dig med. Beroende på vilket motiv du väljer erbjuder vi många standardstorlekar och -format, så att du kan dekorera ditt hem på ett stilfullt sätt med ditt favorittryck på aluminium.

Nej, när du beställer en aluminiumtavla kan du bara välja bland de format som visas på produktsidan. Men i vår webbshop hittar du en mängd olika standardstorlekar, beroende på vilken bild du väljer. Du kommer garanterat att hitta det format som passar bäst in i just din inredning!

Vi levererar våra aluminiumtavlor med passande väggfästen. Beroende på bildens format och vikt kommer det att vara utrustat med ett eller två fästen. Följ bara stegen i instruktionerna så kommer det att vara lätt som en plätt att hänga upp ditt konstverk på ett säkert sätt.

Väggfästen
Väggfäste för stora format – skena

När du beställer en aluminiumbild har du möjlighet att välja till en matchande ram. Våra ramar är tillverkade av massivt trä och tillverkas i vår egen ramverkstad.

När du väl har bestämt dig för en ram kommer ditt valda motiv att ramas in och förpackas på ett noggrant och kärleksfullt sätt av vårt tillverkningsteam.

Aluminiumtavlorna är lätta att rengöra och torka av med en mjuk mikrofiber- eller bomullsduk. Undvik dock att använda tuffa rengöringsmedel, till exempel slipande rengöringsprodukter.

Våra aluminiumtavlor förpackas på olika sätt beroende på storlek. Tryck på aluminium med en storlek på upp till 30 × 40 cm skickas i robusta fraktkuvert. Alla större format packas in i en motståndskraftig skyddsfilm och skickas som ett paket. På så sätt ser vi till att dina tavlor levereras hem till dig i ett perfekt skick.

Förpackning för aluminiumtavlor i små format
Förpackning för aluminiumtavlor i stora format

På Posterlounge tillverkar vi alla våra tavlor på begäran – det innebär att vårt tillverkningsteam börjar jobba med din aluminiumtavla så fort du har genomfört din beställning. Den beräknade leveranstiden visas på produktsidan och i kassan. Du kommer också att få en leveransbekräftelse via e-post efter att din beställning har packats och skickats.

Alla våra verk pryds av namnet på konstnären för respektive bild samt det avtryck som krävs enligt lag. Vi säljer konstverk av Monet, Klimt och många fler, samt moderna fotografier, målningar, grafik och illustrationer. Vi är också mycket stolta över att fungera som en plattform för samtida konstnärer och fotografer där de kan sälja sin konst. Detta är ytterligare en anledning till att vi inte bara märker våra tryckta produkter med vårt namn, utan också med namnen på de konstnärer som står bakom verken.

Tryck med upphovsrätt

Våra aluminiumtavlor garanterar inte bara utmärkt hållbarhet tack vare det robusta, stabila materialet, utan också en vacker färgintensitet under många år tack vare att vi använder oss av direkttryck med UV-bläck.