Canvastavlor

Vill du dekorera ditt hem med en elegant, modern canvastavla? Här kan du upptäcka aktuella trender och klassiska motiv för alla smaker i många olika storlekar – alltid av högsta kvalitet. Vi adderar regelbundet nya produkter till vårt sortiment för att du alltid ska kunna hänga med i de senaste trenderna. Canvastavlor är inte bara ett fantastiskt sätt att dekorera dina väggar, utan är också en uppskattad present. Bläddra i vårt fantastiska utbud av motiv, filtrera efter format, storlek eller stil och köp din favoritcanvastavla hos oss idag!

Populära kategorier

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Kundomdömen


Bra att veta om våra canvastavlor

Vi trycker våra canvastavlor på premiumdukar tillverkade av en högkvalitativ bomullsblandning. Materialet är tätt vävt, vilket gör dukarna motståndskraftiga och därmed mycket hållbara. Den lätt blanka ytan erbjuder ett extra skydd och gör dem lätta att underhålla, samtidigt som den kontrastrika färgappliceringen garanterar en utmärkt tryckkvalitet. På så sätt kan vi säkerställa att färgerna på våra canvastavlor håller sig fina år efter år. För oss är hög hållbarhet även viktigt ur miljösynpunkt, så därför använder vi oss av miljövänligt UV-bläck och tillverkar endast våra canvastavlor på beställning för att spara på naturens resurser.I vår butik hittar du canvastavlor i olika storlekar och format – allt från riktigt små till riktigt stora tavlor i såväl kvadratiska former till vidsträckta panoramaformat. Så välj helt enkelt en tavla i den storlek och det format som passar dig och ditt hem bäst. Våra canvastavlor är uppspända över kilramar tillverkade i massivt furuträ. Den robusta ramen och det inbyggda väggfästet gör att du snabbt och enkelt kan hänga upp bilderna på väggen.

Kort sagt, vi erbjuder förstklassig kvalitet till riktigt bra priser. Upptäck det själv och bläddra igenom vårt handplockade sortiment!

Tryck på bomullsduk (360 g/m²) Tryck på
bomullsduk (360 g/m²)
Målat utseende tack vare bomullsvävnad Målat utseende
tack vare bomullsvävnad
2 cm tjock kilram av trä 2 cm tjock
kilram av trä
Klar att hängas upp Klar att
hängas upp

Konsttryck på canvasduk

Vill du addera en touch av kultur till ditt hem? Titta då närmare på alla våra klassiska konstverk som finns tillgängliga att köpa i form av canvastavlor från oss på Posterlounge.

De konstverk som en gång målades på duk är perfekta motiv att trycka på canvas. Ett konsttryck på canvasduk får nämligen ett extra högkvalitativt och smakfullt utseende. Oavsett om det är ”Kyssen” av Klimt, Monets ”Höstackar” eller van Goghs ”Stjärnenatt” ger våra tavlor dig möjligheten att förgylla ditt hem med världens alla mästerverk.

Canvastavlor för vardagsrummet

Våra canvastavlor kommer att ge ditt vardagsrum en uppdaterad känsla. Bomullsvävnaden och den kontrastrika färgappliceringen skapar ett målat utseende som ger liv till motivet. Det bidrar inte bara med en lyxig och högkvalitativ känsla, utan gör också hela rummet varmare och mer välkomnande. Våra canvasbilder är därför det perfekta sättet att skapa ett inbjudande vardagsrum.

Du kan hänga upp din nya canvastavla i ditt vardagsrum på en mängd olika sätt. Varför inte placera bilderna centralt i rummet för att skapa blickfång? Eller välja motiv som matchar färgen på väggen? Du kan till och med skapa en mysig sittgrupp med flera canvastavlor i ett specifikt tema. Det finns ett perfekt motiv för alla typer av ändamål, oavsett om du letar efter tysta, harmoniska skogar, skojiga djuransikten eller något så enkelt som maskrosor.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
FSC®-certifierade trälister FSC®-certifierade trälister
Print-on-demand Print-on-demand

Från de afrikanska stäpperna till New Yorks urbana djungel och Marilyn Monroes kritvita leende – våra tavlor erbjuder ett brett spektrum av motiv och det finns något för alla. För oss är det viktigt att ha ett varierat utbud då vi anser att rätt canvastavla inte bara kommer att ge ditt hem ett vackert utseende, utan den kommer också hjälpa dig att uttrycka din personlighet.
Så varför inte testa att leka med olika designer, storlekar och ramar? Endast fantasin sätter gränserna! Det är trots allt du som bestämmer vilken atmosfär du vill skapa med hjälp av vår konst.

Och om du föredrar en lite mer stilren känsla i vardagsrummet kan du spana in våra akrylglastavlor! Detta material erbjuder en minimalistisk, slät finish som passar perfekt för fotografier och adderar en modern känsla till alla typer av vardagsrum.

En av våra medarbetare rekommenderar våra canvastavlor

Motiven från de främsta konstnärerna får ett extra autentiskt uttryck när de trycks på canvastavlor!

Lisa – Posterlounge-teamet

Inramade canvastavlor

Du kan självklart hänga upp canvasduken direkt på väggen, men om du vill ge din nya canvastavla ett extra snyggt uttryck rekommenderar vi att du beställer den tillsammans med en ram. Canvastavlornas målade utseende gör att motivet får ett extra vackert och högkvalitativt utseende, och genom att addera en ram som omger motivet hjälper du till att framhäva det ytterligare. Till våra canvastavlor använder vi oss av speciella canvasramar som lyfter fram strukturen i duken. Detta tack vare den lilla glipa som uppstår mellan tavla och ram – även kallad Skuggfogen. Skuggfogen skapar ett effektfullt djup och låter även tavlans tryckta kanter komma fram lite.

Våra tavelramar finns inte bara tillgängliga i flera olika modeller, utan också i flera olika färger. På så sätt kan du enkelt matcha ramen med resten av din heminredning. För oss är det även viktigt att alltid erbjuda hög kvalitet. Våra tavelramar är därför tillverkade av massivt trä eller aluminium och vi ramar in motiven för hand. Du kan beställa en ram samtidigt som du köper din nya tavla, vilket gör att du inte behöver lägga tid på att hitta en passande modell på egen hand.

Konsttryckerirum – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Vi ställer höga krav både när det kommer till kvaliteten på våra produkter och vår service. Vi kan möta dessa krav tack vare att vi själva trycker motiven på canvasdukar på plats i vårt konsttryckeri i Tyskland. Att ha en egen tillverkning gör det även möjligt för oss att möta just dina önskemål: Vi trycker motiven på beställning, ramar själva in canvastavlorna och levererar sedan din önskade tavla hem till dig på bara några dagar.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om canvastavlor


Vanliga frågor om canvastavlor

 1. Vad är en canvastavla?
 2. Fördelar
 3. Montering
 4. Material
 5. Vikt
 6. Leveranstid
 7. Användningsmöjligheter
 8. Väggfäste
 9. Hållbarhet
 10. Underhåll
 11. Upphängning

En canvastavla är ett tryckt tyg (bomullsduk) som spänns ut över en kilram av trä.

Framsidan av en canvastavla
Baksidan av canvastavlan på en träkilram

Det som kännetecknar en canvastavla är bomullsvävnaden, eftersom det är detta, tillsammans med den kontrastrika färgappliceringen, som ger den dess högkvalitativa ”målade utseende”. Ett stort plus är att strukturen i duken gör att det inte skapas några reflektioner, vilket gör att canvastavlor passar bra på alla typer av väggar – oavsett ljusförhållande.

Våra tryck på canvas är relativt lätta, stabila och hållbara. Till skillnad från många syntetmaterial erbjuder de en robust känsla och naturmaterialen bidrar med en hemtrevlig känsla i inredningen. Färgerna är också lätta och går att torka av.

När dukarna sträcks ut över kilramarna uppstår en vacker förlängd effekt. Dina canvastavlor är redo att hängas upp på väggen och kräver ingen ram – men om du vill kan du ge din tavla ett komplett utseende med någon av våra högkvalitativa canvasramar.

Vi tillverkar alla canvastavlor själva på plats i vår anläggning i Leipzig, Tyskland, i tre steg:

 • Vi börjar med att trycka din bild på stora canvasdukar och skär sedan ut den med högpresterande skärverktyg.
 • Sedan konstruerar vi våra träkilramar av enskilda träbitar som är FSC®-certifierade, så att vi på ett flexibelt sätt kan skapa alltifrån 20 × 20 cm till 120 × 180 cm med 10 cm i taget.
 • Slutligen lägger vi canvasduken på en passande träkilram och spänner fast den med en häftpistol. När det handlar om canvastavlor i stora format utförs detta steg enbart för hand och vi kan använda mellanliggande stag eller lameller för att stabilisera duken. För mindre format använder vårt team en maskin för att passa in duken exakt över ramen.

Vi kontrollerar naturligtvis kvaliteten efter varje produktionssteg för att garantera dig en högkvalitativ och felfri canvastavla.

Canvasduk med tryck
Montering av kilramen i trä
Fixering av canvasduken
Färdiga canvastavlor

Våra canvasdukar består av en 360 g/m² bomulls-/polyesterblandning med en vacker textilstruktur som liknar en riktig konstnärsduk. I kombination med färgappliceringen får bomullsvävnaden ett färgstarkt och livfullt utseende.

Alla kilramar är tillverkade av furu och är FSC®-certifierade för hållbart skogsbruk och våra Canon-bläck för canvastavlor är självklar även de certifierade för användning i hem och på kontor.

De är relativt lätta. En canvastavla som mäter 100 × 100 cm väger till exempel cirka 2,4 kg. Det är därför väldigt enkelt att både förflytta dem och hänga upp dem, framför allt med de medföljande väggfästena.

Eftersom vi endast tillverkar canvastavlorna på beställning behöver vi vanligtvis två till tre arbetsdagar för att slutföra produktionsstegen i vårt eget konsttryckeri. När vi är klara förpackar vi din tavla på ett säkert sätt och skickar hem den till dig via ett av våra pålitliga fraktbolag.

Våra canvastavlor ska inte komma i kontakt med rinnande vatten och bör inte hängas i fuktiga rum som badrum. Detta eftersom den höga luftfuktigheten kan göra att träkilsramen och tyget blir skeva. Om du däremot hänger upp din canvastavla på en toalett eller ett litet gästbadrum med ventilation bör det inte vara ett problem.

Du kan också torka av canvastavlan med en fuktig mjuk rengöringsduk om du behöver rengöra den – detta skadar inte ytan.

Ja, vi skickar med ett eller två väggfästen med alla våra canvastavlor beroende på hur stora de är. Detta innebär att du kan hänga upp dina tavlor på väggen snabbt och enkelt. Väggfästena för canvastavlorna häftas eller hamras fast ordentligt under kilramen och håller dem säkert på plats. Allt du behöver är alltså en spik eller en skruv i väggen för att kunna hänga på fästet. Tack vare att tavlorna är relativt lätta kan du oftast hänga upp dem utan hjälp.

Väggfäste för canvastavla – tavelkrok
Väggfäste för canvastavla – tavelkrok

Ja, för oss är det viktigt att ha hållbarheten i fokus vid framställningen av våra canvastavlor. Vi vill veta var våra material kommer ifrån och köper därför in alla komponenter – från duk till kilramar och canvasramar – från ansvarsfulla, långvariga partners.

Våra kilramar är till exempel tillverkade i furu som produceras på ett koldioxidneutralt sätt i Tyskland, kommer från europeiska skogar och är certifierat av FSC® som står för hållbart skogsbruk. Canons miljövänliga UV-bläck har i sin tur fördelen att inte innehålla några lösningsmedel, till skillnad från annan teknik.

Rent generellt så slänger vi inget material med tanke på att vi producerar alla våra tavlor på beställning, alltså först efter att du har gjort en beställning. Vi återanvänder även oskadade delar från returer där det är möjligt.

Damm och lätt smuts kan tas bort med en fjädervippa eller med en mjuk, fuktig rengöringsduk. Oroa dig inte, trycken är smutsbeständiga, men gnugga inte för hårt på dukens yta.

Tänk på att det bläck vi använder oss av är ljusbeständigt och inte förlorar någon intensitet på grund av att du dammar av eller rengör tavlan då och då.

Vi rekommenderar att du först håller upp duken mot väggen för att bestämma på vilken plats den ska sitta. Du kan också be någon om hjälp, så att du själv kan kontrollera placeringen från 2–3 meters avstånd. När du har valt den perfekta platsen på väggen markerar du den med en prick i mitten ovanför tavlan. Mät sedan avståndet mellan överkanten och väggfästet (eller öppningen i fästet) på baksidan av canvastavlan. Markera sedan ut detta avstånd under den första markeringen och fäst en spik eller en skruv på denna plats i väggen. Sedan är din canvastavla redo att hängas upp! Till tavlor i stora format kan du behöva två spikar eller skruvar. Märk då ut ytterligare en punkt på samma höjd som det andra väggfästet.

Om duken eller träkilramen känns skev (t.ex. på grund av transport eller för att trä är ett naturligt material som kan förändras av den omgivande miljön) kan du fixera tavlan med hjälp av en liten spik. Detta gör du genom att slå i spiken något vinklad genom kanten och in i väggen. På så sätt håller spiken kanten på duken på plats och pressar den lätt mot väggen.

Tavelvägg med canvastavlor från Posterlounge
Tavelvägg med canvastavlor från Posterlounge