Galleritryck

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Bra att veta om våra galleritryck

Våra galleritryck är väggdekorationer i sin finaste form. Så varför inte addera en touch av glamour i ditt hem? Galleritrycken består av en kombination av högblankt akrylglas och stabilt aluminium och bidrar med en imponerande effekt tack vare sin optimala färgintensitet och knivskarpa tryckkvalitet. Oavsett vilket motiv du väljer kommer det helt enkelt att utgöra ett givet blickfång i hemmet och den eleganta moderna glaslooken resulterar i en unik effekt för varje design. Porträtt av Marilyn Monroe får ett tidlöst utseende, abstrakta målningar kommer till liv på ett helt nytt sätt och klassiska landskapsmålningar får en magiskt fängslande känsla. Är du ute efter en modern touch i hemmet är våra galleritryck ett perfekt val och de ger dig möjligheten att ge klassiska motiv helt nya uttryck. Redan vackra fotografier får dessutom ett ännu mer imponerande djup, oavsett om de kommer i svartvitt eller starka färger.När vi skapar våra högkvalitativa galleritryck trycker vi motivet på baksidan av en skiva av akrylglas som sedan förstärks med en platta av aluminiumkomposit. Akrylglaset ger alla typer av tryck ett alldeles speciellt djup och en fängslande effekt. Eftersom både skivan och plattan är otroligt tunna är våra galleritryck också stabila och lätta att hantera, även i extra stora format. Den släta, slitstarka ytan gör också att galleritrycken är extra slitstarka och lätta att ta hand om.

Välj mellan allt från små till extra stora storlekar i klassiskt fyrkantiga format eller utsträckta panoramaformat – våra galleritryck ger dig både en modern touch och premiumkvalitet till rätt pris. Hitta det perfekta galleritrycket till ditt hem i vår webbshop nu!

Tryck på 2 mm tjock akrylglasskiva Tryck på 2 mm
tjock akrylglasskiva
3 mm platta av aluminiumkomposit baktill 3 mm platta av
aluminiumkomposit baktill
Glänsande yta i vacker glaslook Glänsande yta
i vacker glaslook
Inklusive väggfäste Inklusive
väggfäste

Galleritryck – en hyllning till konsten

Är du ute efter att förgylla ditt hem med konst och kultur? Ta då en titt i vår webbshop och spana in alla våra klassiska konstverk, bland annat i form av högkvalitativa galleritryck. Från Vermeer och Klimt till Kandinsky och självaste da Vinci – i vår webbshop hittar du reproduktioner av originalverk som återfinns i världens mest kända museer och gallerier. Med bara några klick kan du enkelt låta dessa verk ta en plats i ditt hem och skapa ditt eget lilla galleri.

Kombinationen av klassisk konst och moderna material ger våra galleritryck en speciell känsla. Akrylglas och aluminium förstärker tryckens färgintensitet och hållbarhet och erbjuder ett modernt och tidlöst alternativ till klassiska canvastavlor och minimalistiska posters.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Högkvalitativa ramar av massivt trä Högkvalitativa ramar av massivt trä
Print-on-demand Print-on-demand

Det finns en mängd olika sätt att göra galleritrycken till en naturlig del av ditt hem. Du kan till exempel hänga upp en panoramatavla i vardagsrummet för att skapa ett häftigt blickfång, skapa en liten gallerivägg i köket eller komplettera färgtemat i ditt badrum med ett passande motiv.

Galleriprintens skarpa och stilrena design gör avtryck i alla typer av rum. Bläddra i vårt sortiment nu och gör ett statement med ditt nya galleritryck!

En av våra medarbetare rekommenderar våra galleritryck

Galleritryck får ditt hem att se ut som ett modernt konstgalleri!

Peggy – Posterlounge-teamet

Akrylglastavlor – ett alternativ till galleritryck

✓ Tryck bakom en akrylglasskiva (5 mm)

✓ Intensiva färger med djupeffekt

✓ Glänsande yta med glaslook

✓ Enkel att rengöra och stabil

✓ Levereras med väggfästen

Materialrekommendation – akrylglas

Galleritryck i vackra ramar

Kombinationen av akrylglas och aluminium ger trycket ett unikt utseende. För att göra det komplett kan du även välja att förgylla det med en av våra högkvalitativa tavelramar. En ram ger inte bara trycket ett högkvalitativt och elegant utseende, utan får det även att smälta in i rummet på ett ännu bättre sätt. Vi hjälper dig att enkelt hitta rätt ram genom att presentera passande ramar för ditt tryck direkt i vår webbshop.

För att få ramen att passa perfekt ihop med din inredningsstil och ditt färgtema ger vi dig möjlighet att välja mellan olika modeller och nyanser. Dessutom är alla ramar som skapas i vår ramverkstad tillverkade av massivt trä, vilket är ett tecken på vårt fokus på hållbar kvalitet. Ditt galleritryck monteras för hand i ramen efter att motivet har tryckts på akrylglaset och levereras sedan hem till dig – inramad och redo att hängas upp på vägen.Konsttryckerirum – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Vi älskar konst. Därför ställer vi höga krav på kvaliteten på våra produkter och vår service. Vi kan möta dessa krav tack vare att vi själva tillverkar våra galleritryck på plats i vårt eget konsttryckeri. Att ha en egen tillverkning gör det även möjligt för oss att möta just dina önskemål: Vi trycker galleritrycken på beställning, ramar noggrant in dem och levererar dem sedan direkt hem till dig.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om galleritryck


Vanliga frågor om galleritryck

 1. Vad är ett galleritryck?
 2. Tryckprocess
 3. Fördelar
 4. Material
 5. Yta
 6. Vikt
 7. Plats för upphängning
 8. Storlekar
 9. Ej listade storlekar
 10. Upphängning
 11. Ramar
 12. Underhåll
 13. Förpackning
 14. Leveranstid
 15. Märkning med upphovsperson
 16. Hållbarhet

För att framhäva ditt favoritverk på ett elegant och imponerande sätt är galleritryck, även kallade galleriprints, alltid ett säkert kort. De får sitt exklusiva utseende tack vare kombinationen av två kvalitativa material och en avancerad tryckteknik. Motiven trycks direkt på akrylglas, vilket ger det en hög färgintensitet, medan den bakre plattan av aluminiumkomposit säkerställer både hög stabilitet och ett högkvalitativt utseende.

Kombination av akrylglas och aluminium
Direkttryck på galleriprints

Vi använder oss av de senaste tryckmaskinerna för att trycka motiven direkt på baksidan av akrylglaset när vi skapar våra högkvalitativa galleritryck. Detta ger dem en speciell djupeffekt och en intensiv ljusstyrka. Akrylglaset förstärks sedan med en platta av aluminiumkomposit med ett vitt toppskikt och svart kärna. Denna kombination ger våra högkvalitativa galleritryck både ett fantastiskt utseende och en stabil form som håller med tiden. Under tryckprocessen använder vi pigmenterade UV-bläck, vilket garanterar hög färgintensitet och lång hållbarhet.

Tryckprocess galleritryck 1
Tryckprocess galleritryck 2

Galleritryck är ett utmärkt sätt att presentera alla typer av porträtt: De är inte bara slitstarka och behåller sin form över tid, utan imponerar också med sitt högkvalitativa utseende. Detta uppnås genom att kombinera akrylglas och aluminium där den 2 mm tjocka akrylglasskivan adderar en speciell djupeffekt, medan aluminiumkompositplattan (3 mm) erbjuder stabilitet. Galleritrycken har helt enkelt ett tidlöst, elegant och modernt utseende. Något som dessutom gör dem till extra bra val för fotografier.

Galleritryck i detalj 1
Galleritryck i detalj 2

Galleritrycken består av en kombination av en akrylglasskiva och en aluminiumkompositplatta. För att skapa våra galleritryck använder vi oss av akrylglas, som är ett högglansigt konstgjort glas, samt en aluminiumkompositplatta som limmas på baksidan av denna. Det ger oss en högkvalitativ kombination som gör våra tryck både stabila och hållbara.

Framställning av galleritryck 1
Framställning av galleritryck 2

Materialet är blankt till högblankt. Det konstgjorda glaset beter sig som riktigt glas och reflekterar därmed ljus. Därför är det viktigt att tänka på var du hänger upp ditt galleritryck så att det till exempel inte sitter ett fönster mitt emot.

Ett galleritryck väger ca 6 kg/m², vilket innebär att ett galleriprint som är 100 × 100 cm stort väger 6  kg. När du beställer ett galleritryck skickar vi med passande väggfästen. Se till att läsa igenom instruktionerna noggrant för att säkerställa att du hänger upp det på ett säkert och korrekt sätt.

Ja, våra galleritryck kan även hängas upp i fuktiga rum, då materialet inte skadas av fukt. Du bör dock se till att du använder de medföljande väggfästena på ett korrekt sätt så att galleritrycket sitter fast ordentligt i väggen.

På produktsidan för ditt valda motiv kan du välja format bland en mängd olika storlekar. Hitta rätt format och storlek för ditt hem genom att mäta väggen i förväg, så att du kan vara säker på att ditt nya galleritryck passar perfekt.

Nej, tyvärr är det inte möjligt. Vi erbjuder dig ett brett utbud av olika storlekar, men skräddarsydda format finns inte tillgängliga.

Vi skickar galleritrycket hem till dig tillsammans med passande väggfästen. Beroende på vilket format du har valt och hur mycket trycket väger kommer du att få ett eller två väggfästen. Dessa är anpassade efter galleritryckets format och vikt.

Det följer även med instruktioner tillsammans med väggfästena. Följ stegen i instruktionerna för att hänga upp ditt galleritryck på ett säkert sätt.

Ja! På produktsidan har du också möjlighet att beställa ditt galleritryck med en matchande träram. En högkvalitativ tavelram kommer att framhäva ditt galleritryck ytterligare!

Vi har olika profiler och färger att välja mellan, vilket gör att du kan matcha ramen med din inredning. Vi tillverkar sedan din valda ram för hand i vår egen ramverkstad. Därefter monterar vi ramen och galleritrycket och levererar den färdiga produkten hem till dig.

Akrylglasets yta är inte reptålig, så rengör endast galleritrycket med en fuktig, mjuk rengöringsduk. Du bör inte använda tuffa rengöringsmedel eller slipande rengöringsvätskor för att säkerställa att det konstgjorda glaset behåller sin blanka yta.

Rengöring av ett galleritryck

Våra galleritryck levereras till dig i ett robust paket, inslagna i skyddsfilm. Vi levererar det dessutom med passande väggfästen.

Förpackning för galleritryck i små format
Förpackning för galleritryck i stora format

Alla våra galleritryck tillverkas på beställning, vilket gör att vi kan upprätthålla en hållbar tillverkningsprocess och inte behöver lagerhålla varor. Det innebär att våra tillverknings- och leveranstider kan variera beroende på hur många beställningar vi hanterar. Du hittar våra aktuella tillverknings- och leveranstider på produktsidan och i varukorgen när du gör din beställning. Du kommer dessutom att få ett leveransmeddelande via e-post så fort vi skickar ditt galleritryck.

Upphovsmannens och producentens upphovsrättsliga tryck är en nödvändig referens och ett tydligt bevis på vårt goda samarbete med våra internationella konstnärer, bildarkiv och licensagenturer som vi är otroligt stolta över. Det kommer fortsätta att finnas med på våra tavlor som ett skydd för våra bildleverantörer och varumärket Posterlounge. För att skapa ett optimalt estetiskt tilltalande tryckresultat använder vi dock ett så litet format som möjligt.

Tryck med upphovsrätt

Inomhus håller våra galleritryck i mer än tio år. Du kan även välja att hänga upp trycken utomhus, och då förväntas färgerna att hålla i upp till tre år.