Posters och affischer

Här kan du bläddra igenom vårt fantastiska utbud av posters och prints och upptäcka de perfekta väggdekorationerna för alla typer av rum. Din inre inredningsarkitekt kommer att hitta allt som önskas kan – från klassiska konstverk till moderna illustrationer. Välj mellan olika storlekar, stilar och format och toppa din nya favoritposter med en av våra handgjorda tavelramar. Utforska vårt mångsidiga utbud av motiv nu.

Populära kategorier

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Kundomdömen


Bra att veta om våra högkvalitativa posters

Våra posters tillverkas av posterpapper av hög kvalitet som är speciellt utvecklat för den digitala tryckprocess som vi använder i vårt eget tryckeri. För att säkerställa att du ska kunna njuta av din nya favoritposter en lång tid framöver använder vi certifierat bläck som är UV-resistent och fritt från lösningsmedel, vilket kommer att ge färgerna en hög klarhet och hållbarhet. Den silkesblanka ytan hjälper i sin tur till att framhäva de livfulla färgerna och vackra motiven på bästa möjliga sätt. Tack vare att vi använder oss av högkvalitativa tryckmaterial och applicerar färgen med en viss upphöjd effekt får våra posters en lika hög kvalitet som på galleri.Hos oss hittar du dina nya favoritposters! Välj mellan färgstarka och svartvita motiv. Föredrar du minitryck eller stora posters? Med eller utan ram? Välj de posters som passar dig och ditt hem bäst!

Tryck på 250 g/m² premiumpapper Tryck på 250 g/m²
premiumpapper
Maximal färgåtergivning och hög UV-resistens Maximal färgåtergivning
och hög UV-resistens
Elegant look tack vare 3 mm vit rand Elegant look
tack vare 3 mm vit rand
Olika ramar att välja bland Olika ramar
att välja bland

Från Monet till Klimt: posters som snygga accenter

I vår webbshop hittar du en mängd motiv av gamla mästare och kända konstnärer världen över. Oavsett om du är ute efter da Vincis ”Mona Lisa”, Monets ”Näckrosor” eller van Goghs ”Solrosor” så kommer våra högkvalitativa posters att vara ett prisvärt alternativ som ger dig möjligheten att bjuda in verken av dina favoritkonstnärer i ditt eget hem.

Med vårt högkvalitativa papper och vår digitala tryckteknik har vi möjlighet att återge historiens mest framstående konstnärers verk i form av snygga posters. Vill du addera några snygga accenter i ditt hem? Välj då ut ditt favoritkonstverk och beställ det som en inramad poster. I vår ramverkstad kommer vi att framställa din valda ram och se till att den passar perfekt runt din nya poster.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Miljövänligt bläck Miljövänligt bläck
Print-on-demand Print-on-demand

Våra posters är ett extra bra val för barnrummet eftersom de går snabbt och enkelt att sätta upp. Med hjälp av färgade stift, självhäftande posterremsor eller färgglad tejp kan du enkelt fästa dina posters på väggen och andra plana ytor. Och om ditt barn skulle vilja byta motiv kan du enkelt ta bort dem och ersätta dem med hans eller hennes nya favoriter. Detta är otroligt praktiskt eftersom ditt barns hobbyer, intressen och drömmar naturligtvis kommer att utvecklas och förändras i takt med att de blir äldre. Bläddra igenom våra motiv och beställ ditt barns nya favoritposters!

Letar du efter vackra motiv som passar barn och vill prova ett annat material? Som ett alternativ till våra posters vill vi också rekommendera PVC-tavlor till barnrummet. De är lätta, stabila och går att torka av, vilket gör dem perfekta för små barnhänder! Även våra PVC-tavlor med semiblank yta blir ett vackert blickfång i alla typer av barnrum.

En av våra medarbetare rekommenderar våra posters

Det enda du behöver göra är att placera postern där du vill ha den på väggen och sätta fast den – på så sätt kan du ge dina väggar ett vackert utseende snabbt och enkelt!

Lisa – Posterlounge-teamet

Inramade posters – eleganta och av hög kvalitet

Du kan också beställa inramade posters hos oss, för även om det går att sätta upp posters snabbt och enkelt på väggen utan att behöva borra några hål, så får vissa poster lite extra karaktär i en ram. Inramade posters skapar blickfång i hemmet tack vare att ramen adderar ett speciellt djup till motivet. Skapa en gallerikänsla i ditt eget hem och välj en poster som faller dig i smaken tillsammans med en av våra högkvalitativa ramar av massivt trä eller aluminium.

När du har valt ut ett favoritmotiv för din poster är det dags att välja en ram. Efter att vi har tryckt din poster kommer vi att rama in den på plats i vår egen ramverkstad. Vi placerar postern i ramen som går att välja i olika färger för att den ska passa in med resten av din inredning. För oss är hög kvalitet av yttersta vikt och vi använder oss därför av ramlister av förstklassigt massivt trä och aluminium. Framsidan är tillverkad av splittersäkert antireflekterande akrylglas. Välj bland våra inramade posters och beställ det som passar dig och ditt alldeles egna galleri!

Konsttryckerirum – Posterlounge

Posterlove by Posterlounge

Vi älskar konst – och därför ställer vi höga krav på kvaliteten på våra posters och tavlor. Tack vare att vi har vårt eget konsttryckeri lyckas vi möta våra krav dag efter dag. Här använder vi oss av högkvalitativa material och en print-on-demand-process, vilket betyder att vi trycker motivet först efter att beställningen gjorts för att kunna arbeta på ett resursbesparande sätt. Vi kan även ge dina posters den där sista perfekta touchen med hjälp av våra handgjorda ramar, så att du kan hänga upp din favoritposter i ditt hem inom bara några dagar.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om posters


Vanliga frågor om posters

 1. Vad är en poster?
 2. Fördelar
 3. Material
 4. Kantlinje
 5. Anpassad kantlinje
 6. Storlekar
 7. Ej listade storlekar
 8. Upphängning
 9. Ram
 10. Ram – framsida
 11. Ram – upphängning
 12. Plats för upphängning
 13. Förpackning
 14. Leveranstid
 15. Märkning med upphovsperson
 16. Hållbarhet
 17. Väggdesign
 18. Ramstorlek
 19. Ojämnheter på postern

En poster är en bild tryckt på papper som du kan använda för att dekorera dina väggar eller andra plana ytor. Traditionellt sätt är posters stora dekorativa tryck som vanligtvis hängs upp på väggen utan ramar. Men hos oss kan du anpassa ditt motiv på en mängd olika sätt – beroende på vilka format och storlekar du är ute efter.

Vi använder högkvalitativt premiumpapper i konsttryckkvalitet när vi trycker våra posters.

Det speciella med våra posters är framför allt deras utmärkta kvalitet i förhållande till priset: Våra posters är vårt mest prisvänliga material, men du kan ändå förvänta dig tavlor av bästa möjliga tryckkvalitet. Vi använder en digital utskriftsteknik på högkvalitativt posterpapper, vilket ger färgerna en någon upphöjd effekt och en poster med lång hållbarhet som du kommer att kunna njuta av i många år framöver.

Våra posters trycks med en elegant vit kant som framhäver motivet ytterligare. Dessutom säkerställer den 3 mm breda kantlinjen att motivet inte täcks när du kompletterar din poster med en standardram i en passande storlek. Sist men inte minst är posters inte bara otroligt enkla att hänga upp, utan kan också enkelt bytas ut om du skulle vilja uppdatera dina väggar med ett nytt utseende.

Vi trycker alla våra motiv i konsttryckkvalitet på 250 g/m² bestruket premiumpapper. Den behandlade ytan har en lätt glans för att skapa en elegant finish. Tack vare att vi använder oss av högkvalitativa UV-bläck från Canon som är speciellt utformade för digitala utskrifter kan du vara säker på att våra posters erbjuder en perfekt färgåtergivning och lång hållbarhet.

Premium papper
Poster tryckt med UV-bläck

Vi printar alltid våra posters med en 3 mm vit kantlinje inom angiven storlek. Om en poster till exempel kommer i storleken 50 × 70 cm är dimensionerna för själva motivet 49,4 × 69,4 cm på grund av den vita kantlinjen runt om.

Om du hänger upp din poster utan ram kommer den vita kantlinjen att framhäva motivet på ett effektfullt sätt. Om du placerar postern i en ram kommer kantlinjen troligtvis att döljas, men detta beror på vilken typ av ram du har valt. På så sätt kommer själva motivet inte att påverkas av ramen.

Poster med 3 mm vit rand
Inramad poster

Nej, alla våra posters är tryckta med en vit kantlinje på 3 mm.

Om du inte vill att kantlinjen ska synas rekommenderar vi att du använder en ram, eftersom denna vanligtvis döljer den vita kantlinjen. När du gör en beställning i vår webbshop kan du välja att lägga till en ram tillverkad av massivt trä eller aluminium. Vi kommer då att placera postern i din valda ram på plats i vår egen ramverkstad, så att den är redo att hängas upp så fort du får hem den. Om du skulle vilja omge ditt motiv med en bredare kantlinje kan du såklart göra din egen passepartout i den storlek du önskar.

Vi rekommenderar att du mäter den plats där du vill hänga upp din nya väggdekoration innan du gör din beställning. Följ sedan nedanstående steg i webbshopen:

 • Välj ut ditt favoritmotiv.
 • Välj “Poster” som material.
 • Välj önskad storlek.

Om du redan har en ram kan du helt enkelt använda dessa dimensioner som utgångspunkt – vi erbjuder en mängd olika standardformat, små som stora, som garanterat bör passa. Du kan också välja en passande ram för ditt motiv i vår webbshop. Vårt produktionsteam kommer då att tillverka ramen för hand så att den passar perfekt runt din nya poster.

Nej, vi trycker endast posters i de storlekar du kan välja från rullgardinsmenyn. Beroende på motiv och format finns det dock en mängd olika storlekar att välja mellan på vår webbplats – från kvadratiska tryck (från 13 × 13 cm) till klassiska posterstorlekar (50 × 70 cm eller 60 × 80 cm) och stora posters (100 × 150 cm).

Våra storlekar är traditionella format som passar de flesta typer av ramar på marknaden, men du kan också välja att beställa en matchande ram från vår webbshop. Om du vill använda en ram som inte kommer i standardmått kan du beställa din poster i ett mindre format och sedan göra en egen passepartout i lämplig storlek.

Det enklaste sättet att fästa posters är att använda fästmedel som går lätt att ta bort, utan att postern skadas. Posterremsor eller häftmassa är ett bra alternativ till nålar, spikar och självhäftande remsor när du vill fästa dina posters på väggar eller dörrar. Eller varför inte göra den till ett häftigt blickfång genom att använda lite färgglad tejp?

Baksidan av en poster med posterremsor
Upphängningsmöjligheter för posters

Genom att rama in din poster ger du den ett högkvalitativt utseende. I vår webbshop hittar du handgjorda ramar av massivt trä och aluminium som du kan beställa tillsammans med dina posters. Istället för att hänga upp dem på väggen kan du skapa ett annat intryck genom att placera dina inramade posters på en tavellist, hylla eller en byrå.

Poster med naturfärgad ram
Poster med vitfärgad ram i massivt trä

Ja, du har möjlighet att hitta passande ramar för i princip alla posterformat i vår webbshop. Det enda du behöver göra är att välja din önskade ram på produktsidan. Våra högkvalitativa ramar är gjorda av massivt trä eller aluminium med en framsida av icke-reflekterande glas och en baksida av MDF.

Våra ramar monteras i vår egen ramverkstad för att kunna erbjuda utmärkt kvalitet och vi ramar även in din poster för hand. Din inramade poster levereras sedan med väggfästen.

Framsidan av en inramad poster
Baksidan av en inramad poster

Din inramade poster levereras med en ram med en fram- och bakpanel. Så när du har packat upp din nya inramade poster är den helt klar för att hängas upp på väggen.

Framsidan skyddas av ett icke-reflekterande akrylglas som hjälper till att minska reflektioner. Materialet är okrossbart och lätt att rengöra, så du kan enkelt torka rent det med en fuktig rengöringsduk. Baksidan består av en stabil MDF-panel med ett väggfäste. Dessutom förser vi alla våra inramade posters i en storlek på 50 × 50 cm och uppåt med en försegling som skyddar bilden från damm.

Våra inramade posters levereras alltid redo att hängas upp och du behöver alltså inte rama in dem själv! Så snart du har fått din beställning kan du hänga upp den i väggfästet som redan finns monterat på baksidan. Våra posterramar är utrustade med ett icke-reflekterande akrylglas och en robust MDF-panel, samt en försegling som skyddar mot damm på baksidan på storlekar från 50 × 50 cm och uppåt.

Våra posters gör det enkelt att ge dina väggar en dekorativ touch – till exempel i vardagsrummet, sovrummet eller barnrummet. För att du ska kunna njuta av din poster under en så lång tid som möjligt bör den hängas upp i en torr miljö och skyddas från permanent direkt solljus.

Vi trycker våra posters med största noggrannhet för att säkerställa att motiven kommer att behålla en maximal färgbriljans under lång tid – oavsett vilket rum du hänger upp dem i. För att uppnå detta trycker vi våra posters på högkvalitativt posterpapper som är särskilt framtaget för konsttryck och fotografier. Vi använder dessutom certifierade UV-bläck för att garantera ett hållbart motiv med färger som håller sig vackra över tid.

Din beställning levereras på olika sätt beroende på hur stor postern är. Små format upp till 30 × 40 cm packas i robusta kuvert, medan större format skickas hoprullade med skyddande papper i poströr. Oavsett hur de fraktas kommer dina posters att levereras i toppskick, utan risk för att vare sig bli vikta eller skrynkliga.

Kuvert
Poströr

Vi trycker alla våra motiv on demand – alltså direkt efter att du har gjort din beställning. Våra posters trycks ofta samma dag och som regel kommer din beställning att vara klar för leverans inom en till två arbetsdagar. Den beräknade leveranstiden visas på produktsidan och i varukorgen.

Namnet på konstnären trycks på varje motiv som du kan beställa hos Posterlounge. Detta för att du alltid ska veta vem det är skapat av och också kunna dela med dig av denna information med vänner och bekanta.

På Posterlounge hittar du inte bara klassiska konstverk av Monet, Klimt och andra kända konstnärer, utan också modern konst inom fotografi, målning och illustration. Vi är nämligen otroligt stolta över att vara en plattform även för samtida konstnärer och fotografer. Därför är det extra viktigt för oss, och alltså inte bara av juridiska skäl, att märka verken med namnen på de konstnärer som står bakom dem.

Namnet på konstnären till verket

Våra posters trycks med UV-resistent bläck för att de ska behålla sin vackra lyster och skyddas från att blekas i många år. Genom att hänga upp dina posters inomhus och skydda dem från konstant, direkt solljus kommer du alltså att kunna glädjas åt dem en lång tid framöver.

En tavelvägg kan vara sammanhängande och enhetlig, men också abstrakt och kontrasterande – allt beror på vilka motiv och storlekar du väljer på dina posters. Du kan kombinera små och stora tryck för att dekorera din vägg på ett extra vackert och iögonfallande sätt. Från symmetriskt strikt till kaotiskt och kreativt – här är det bara din fantasi som sätter gränser.

Gallerivägg med posters av Posterlounge
Gallerivägg med svartvita posters av Posterlounge

Om du planerar att skapa en tavelvägg med posters bör du börja med att välja ut vilka motiv och storlekar du vill ha. I vår webbshop hittar du ett stort urval av klassiska och moderna målningar samt illustrationer och fotografier som garanterat kommer att passa din personliga smak. Vår sökfunktion och olika kategorier hjälper dig att snabbt och enkelt hitta de posters du är ute efter till just din samling.

När det kommer till att välja storlek på dina posters gäller det att titta på hur mycket utrymme du har att röra dig med. Du kan skapa en stor gallerivägg ovanför vardagsrumssoffan eller hänga upp tre till fyra små posters i en fin grupp i barnrummet. Hur du väljer att placera dina posters kan också skapa olika typer av effekter. Flera posters i samma storlek inger till exempel ett harmoniskt intryck, medan posters i olika storlekar bredvid varandra istället kan skapa ett spännande och kreativt utseende. Ett tips är också att hänga upp dina posters i fina ramar eftersom det kommer att framhäva dem på ett ännu bättre sätt.

Ja, många av våra posters kommer i format som är baserade på samma storlekar som hos standardramar. När du beställer din poster i vår webbshop bör du därför vara uppmärksam på de angivna dimensionerna.

Om du vill rama in din poster själv rekommenderar vi att du sätter in ett annat pappersark som fyllmedel på baksidan om det behövs, eftersom det ökar trycket i ramen mellan fram- och baksidan och förhindrar att postern veckar sig. Vid behov kan du självklart även klippa till din poster eller omge den med en egen passepartout.

Vill du göra det lite lättare för dig själv? Välj då en passande ram för din poster direkt i vår webbshop. Då levereras din poster inramad och redo att hängas upp på väggen.

Postern kan vecka sig om det är för lite tryck mellan ramens framsida och baksida. Om postern har för mycket utrymme i ramen kan den lätt börja krusa sig vid för hög luftfuktighet eller skiftande temperaturer. För att förhindra detta kan du placera fler utfyllnadsblad mellan postern och bakpanelen så att trycket blir större.