PVC-tavlor

Populära kategorier

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Bra att veta om våra PVC-tavlor

Letar du efter den perfekta kombinationen av iögonfallande konst och hållbar design? Då har du hittat helt rätt – våra PVC-tavlor ger dig nämligen båda fördelarna. De hårda skumplattorna som vi trycker motiven på har en lätt blank yta som ger tavlan en elegant finish. Samtidigt är plattorna otroligt lätta och stabila – vilket innebär att våra PVC-tavlor är smidiga att hantera och inte kan orsaka några skador. De är därför perfekta alternativ för dig som vill dekorera ett lekrum eller en barnkammare. Tack vare PVC-tavlornas robusthet klarar de också tuffa väderförhållanden utomhus.Motiv med mycket vitt innehåll gör sig extra bra på skumtavlor, vilket beror på att själva materialet är vitt. Tack vare materialets naturliga egenskaper får alltså trycket ett fräscht och stilrent utseende.

Våra PVC-tavlor passar därför utmärkt i minimalistiska inredningar, till exempel om du har en skandinavisk eller industriell stil. Men de kan också bli snygga kontraster i ett rum med mycket färg. Några exempel på motiv med mycket vitt är svartvita foton, ordspråk, världskartor eller moderna illustrationer. Våra andra motiv drar såklart också nytta av den höga färgbriljansen vi uppnår genom att trycka med UV-bläck.

Tryck på 4 mm tjock hård skumplatta Tryck på 4 mm tjock hård skumplatta
Sidenmatt yta Sidenmatt
yta
Väldigt lätt och robust Väldigt lätt
och robust
Inklusive väggfäste Inklusive
väggfäste

Från Klimt till Kandinskij – bilder på hårda skumplattor

Konst hör inte bara hemma på museer, utan ditt hem kan också få ett inbjudande och inspirerande uttryck med rätt typ av konstverk. Vilken effekt ett visst motiv eller en bild har beror ofta på materialet.

Våra PVC-tavlor är särskilt lämpade för modern konst. Tack vare att vi använder oss av UV-bläck framhävs färgerna i motiven på ett extra starkt och vackert sätt. Tavlor med färger och former i förgrunden kommer genast att bli häftiga blickfång i hemmet. Är du därför ett fan av Vasilij Kandinskij, Hilma af Klint, Gustav Klimt och co. är våra PVC-tavlor ett extra bra alternativ för att visa upp din favoritkonst på ett optimalt sätt.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Miljövänligt bläck Miljövänligt bläck
Print-on-demand Print-on-demand

Våra PVC-tavlor passar inte bara perfekt i kök och badrum, utan också för barnrum och platser utomhus som är skyddade från vinden. Häng till exempel upp dem på terrassen eller balkongen och låt dem agera blickfång i många år framöver – det hållbara materialet motstår nämligen väderförhållanden på ett utmärkt sätt.

PVC-tavlorna är också ett så utmärkt val för barnrum eller barnkammare, då inte ens klibbiga små fingrar kan skada det lättskötta materialet. Tack vare att materialet är så pass lätt utgör de heller inte någon fara om lekarna blir extra vilda! Bläddra igenom vårt handplockade sortiment och upptäck det perfekta trycket på skumplatta för ditt hem!

En av våra medarbetare rekommenderar våra PVC-tavlor

Våra tryck på hårda skumplattor är perfekt för dig som vill börja inreda med konst. Materialet är lätt och stabilt, färgerna är intensiva – och allt får du till ett rimligt pris.

Peggy – Posterlounge-teamet

Förstärk känslan genom att rama in din PVC-tavla

Våra PVC-bilder skapar intryck även på egen hand tack vare deras skarpa, moderna design. Med det sagt kan en tavelram ge PVC-tavlan en extra lyxig känsla. Inramade tavlor adderar helt klart en ännu större effekt i alla typer av rum. Så om du verkligen vill framhäva din favorittavla på bästa sätt kan du beställa den med en matchande ram. Vi erbjuder en heltäckande service för att göra det enkelt för dig att först välja ut en passande PVC-tavla i vår webbshop och sedan välja ut en passande ram direkt på produktsidan.

När motivet har tryckts på skumplattan ramas tavlan in i vår ramverkstad. För oss är det viktigt att alltid upprätthålla en hög kvalitet, så våra tavelramar är tillverkade av massivt trä och tavlorna monteras för hand i ramen. Du kan dessutom välja ramar i en mängd olika stilar och färger, vilket innebär att du kan matcha den med resten av din inredning. Vad väntar du på? Få ditt nya konstverk inramat idag.Konsttryckerirum – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Vi tillverkar alla våra tavlor i vårt konsttryckeri och ramar själva in dem med högkvalitativa material i vår ramverkstad. Det gör att vi kan uppfylla våra höga krav när det kommer till kvaliteten på våra produkter och tjänster. Vår egen produktion gör det också möjligt för oss att erbjuda en resursbesparande print-on-demand-process. Vi förpackar noggrant din favorittavla och skickar hem den till dig inom några dagar. Skulle du ha några frågor om våra produkter eller din beställning finns vår kundservice här för att hjälpa dig.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om PVC-tavlor


Vanliga frågor om PVC-tavlor

 1. Vad är en PVC-tavla?
 2. Fördelar
 3. Tjocklek på platta
 4. Tryckprocess
 5. Materialegenskaper
 6. Storlekar
 7. Använd som en anslagstavla
 8. Ej listade storlekar
 9. Upphängning
 10. Ramar
 11. Tryck på hård skumplatta
 12. Förpackning
 13. Leveranstid
 14. Märkning med upphovsperson
 15. Användning i barnrummet
 16. Hållbarhet

När vi skapar våra PVC-tavlor trycker vi motivet på vita hårda skumplattor av PVC. Ytterkanterna förblir vita. Plattorna är bara 4 mm tjocka och den låga vikten är helt klart en av de främsta egenskaperna. Det slitstarka materialet gör dessutom tavlorna mycket lämpliga för barnrum eller barnkammare.

PVC-tavla i detalj
Direkttryck på PVC

Materialet är extra lätt, vilket gör våra tryck på skumplattor smidiga att hantera och hänga upp. Det gör att de är särskilt lämpliga för barnrum. Tack vare materialets ljust vita yta framhävs motivets färger och blir mer levande när det trycks på en hård skumplatta. Utöver detta är de fuktbeständiga och passar därför också utmärkt som dekorationer utomhus, så länge platsen är skyddad från vinden.

PVC-tavla i barnrummet
PVC-tavla i badrummet

PVC-plattan är 4 mm tjock och har vita ytterkanter.

Motivet appliceras på hårda skumplattan genom en direktprintprocess med UV-bläck. Med hjälp av denna teknik kan vi ge motivet intensiva färger med hög kontrast och en silkeslen glansig finish. Dessutom är färgerna resistenta mot vatten och solljus.

Framställning av PVC-tavla 1
Framställning av PVC-tavla 2

Materialet har en något glansig satinfinish. Tack vare dess naturliga egenskaper kommer det dock inte att skapas några reflektioner. Plastplattorna är också extremt lätta och slitstarka och därför smidiga att hantera. Eftersom de är vatten- och ljuståliga är våra tryck på skumplattor dessutom väl lämpade för fuktiga rum som kök och badrum, samt för utomhusbruk. Tavlorna kan enkelt rengöras med en mjuk, fuktig rengöringsduk.

Du kan välja ett format som passar dig på produktsidan och vi erbjuder ett brett utbud av olika storlekar. Vi har möjlighet att skicka alla format som finns på webbplatsen, men beroende på paketets storlek kommer detta att ske via brevtjänst, pakettjänst eller budtjänst.

Ja, det är enkelt att använda häftstift på våra PVC-tavlor. Men var försiktig och kom ihåg att eventuella hål från stiften kommer att synas på motivet.

PVC-tavla som anslagstavla 1
PVC-tavla som anslagstavla 2

Tyvärr kan vi bara erbjuda dig de format som anges på respektive produktsida. Det är inte möjligt att beställa anpassade storlekar.

Våra PVC-tavlor levereras med ett eller två passande väggfästen, så du behöver inte köpa till något. De medföljande väggfästena är enkla att fästa och det medföljer instruktioner.

Ja, vi erbjuder även vackra ramar av äkta trä. Du kan välja en passande ram för ditt motiv på produktsidan. Vi ramar in PVC-tavlan i vår egen ramverkstad och levererar den sedan hem till dig – redo att hängas upp!

Faktum är att det inte är någon skillnad på materialet, utan tryck på Forex® är också PVC-tavlor. Detta innebär att kvaliteten, egenskaperna och fördelarna är desamma. Tack vare den täta kärnan i den 4 mm tjocka hårda skumplattan skyddas direkttrycket från små repor och plattan behåller sin form. Dessutom är hårda skumplattor mycket lätta och därför särskilt enkla att hänga upp.

Tavlan levereras liggande i en robust förpackning, väl skyddad.

Förpackning för PVC-tavlor i små format
Förpackning för PVC-tavlor i stora format

Det tar vanligtvis bara några arbetsdagar innan din PVC-tavla levereras hem till dig. Du kan se den beräknade leveranstiden vid beställningstillfället, både på produktsidan och i kassan. Så fort vi har skickat din tavla kommer du att få en leveransbekräftelse via e-post.

Detta är en fråga som ligger oss varmt om hjärtat. Vi vill stödja konstnärerna i vår shop och hedra dem för deras arbete. Men det är också ett litet avtryck som bara är några millimeter högt, och det är en nödvändig referens till konstnären eller upphovsinnehavaren av respektive tavla. Märkningen utformas dock på så sätt att den inte försämrar motivets effekt.

Tryck med upphovsrätt

De är mycket robusta, lätta och prisvänliga. Tack vare PVC-tavlornas låga vikt kommer de därför inte att orsaka några märken eller repor, även om det skulle gå vilt till i rummet! Dessutom är de lätta att torka av om de exempelvis skulle utsättas för kladdiga små barnhänder. Och eftersom tavlorna är så pass prisvänliga kan du byta ut dem med jämna mellanrum i takt med att barnet blir större.

Tavlor i barnrummet 1
Tavlor i barnrummet 2

Inomhus håller våra PVC-tavlor i många år. Men även utomhus har de en livslängd på flera år, tack vare det robusta materialet och de vatten- och ljusbeständiga färgerna. Genom att välja en PVC-tavla från vår webbshop får du en produkt som håller länge.