Trätavlor

Populära kategorier

   
 
 • Populärt
 • Nytt

Bra att veta om våra om våra trätavlor

Alla våra tryck på trä är unika. Den individuella strukturen i träådringen kommer i kombination med just ditt favoritmotiv att ge dig en trätavla ensam i sitt slag. Vår miljövänliga tryckprocess bibehåller materialets tilltalande utseende, vilket gör att våra träbilder fungerar som ett naturligt inslag. På så sätt kan du enkelt trolla fram den naturnära skandinaviska inredningsstilen i ditt hem. Det spelar ingen roll om den är lantlig, vintageinspirerad, minimalistisk eller mid-century modern – våra trätavlor ser till att framhäva det konstnärliga och naturliga i varje typ av interiör.Tack vare deras ljusa, naturliga struktur är träskivorna av björk som gjorda för våra fina motiv. Vi använder oss av certifierat UV-bläck för att skapa ett tryckresultat med ljus, matt finish som är extra färgbeständig, hållbar och enkel att göra ren. Plywoodskivorna består av flera lager som är limmade korsvis mot varandra för att ge dig en trätavla som håller i många år framöver.

Våra tryck på trä passar extra bra inomhus i rum som kök, sovrum eller vardagsrum. Vår print-on-demand-process gör också produktionen av våra trätavlor till en miljövänlig process.

Tryck på 9 mm tjock plywoodskiva Tryck på 9 mm tjock plywoodskiva
Naturlig träådring Naturlig
träådring
Mycket lätt och stabilt Mycket lätt
och stabilt
Klar att hängas upp Klar att
hängas upp

Konsttryck på trä

Om du är intresserad av ett konsttryck på trä hittar du ett brett utbud av alternativ i vårt sortiment. Några av våra mest populära motiv är verk av Paul Klee och Gustav Klimt, eller Katsushika Hokusais färgglada träsnitt som inger ett extra charmigt intryck på trä. Bläddra runt i vår webbshop och hitta din favoritkonst i form av en trätavla – från landskapsmålningar och iögonfallande fotografier till unika illustrationer och grafiska motiv.

Men kom ihåg att det inte bara är konstverket i sig som gör tavlorna så speciella – det är också den naturliga träådringen som gör att ingen tavla är den andra lik. Vi förlitar oss på miljövänlig produktion och använder äkta trä och färgbeständigt UV-bläck för att ditt tryck på trä ska hålla så länge som möjligt.

En av våra medarbetare rekommenderar våra trätavlor

Tryck på trä ger rummen i ditt hem en varm och inbjudande atmosfär.

Divina – Posterlounge-teamet

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Trä från hållbart skogsbruk Trä från hållbart skogsbruk
Print-on-demand Print-on-demand

Naturmotiv skapar ett extra harmoniskt uttryck på våra högkvalitativa träskivor. Bilder föreställande stränder och kustmiljöer, eller blommotiv av till exempel påskliljor eller andra blommor är som gjorda för detta format. Andra populära motiv är mandalas, ordspråk och citat. Eller varför inte bilder av djur som exempelvis ett vackert rådjur?

Ett alternativ till våra trätavlor är canvastavlorna som skapar en exklusiv och galleriliknande känsla i hemmet. Motiven trycks på högkvalitativt bomullstyg, vilket skapar en effekt av att bilden är målad på duken – precis som om du stod framför den äkta varan på ett galleri!

Konsttryckerirum – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Alla våra produkter tillverkas och bearbetas i Tyskland – från produktion till tryckning och inramning. Genom att tillverka alla våra verk hos oss själva kan vi säkerställa att vi alltid upprätthåller högsta möjliga kvalitet. För vårt familjeföretag är det otroligt viktigt att utföra regelbundna kvalitetskontroller, upprätthålla en nära kommunikation med våra konstnärer och ha en personlig kontakt med våra kunder.

Söker du något speciellt?

Vanliga frågor om trätavlor


Vanliga frågor om trätavlor

 1. Vad är en trätavla?
 2. Fördelar
 3. Vikt
 4. Tryckprocess
 5. Egenskaper
 6. Lämpliga motiv
 7. Ett stycke eller fler
 8. Typ av trä
 9. Träådring
 10. Användningsmöjligheter
 11. Varaktig kvalitet
 12. Rum
 13. Upphängning
 14. Hållbarhet
 15. Underhåll
 16. Om trätavlan blir skev

I skapandet av våra trätavlor trycker vi motiven direkt på högkvalitativa björkfanerskivor. Detta ger träbilderna en ljus, slät och jämn finish som är extra hållbar och lätt att rengöra.

Trätavla detalj
Baksidan av en trätavla

Våra tryck på björkträ är tillverkade på ett miljövänligt sätt. För att säkerställa detta köper vi plywoodskivor av björk från certifierade källor och bearbetar materialen uteslutande hos oss i Tyskland. Vårt fokus ligger på att hålla våra trätavlor så naturliga som möjligt och vi använder oss därför inte av plast i tillverkningen.

Tack vare den naturliga träådringen är varje verk vi producerar helt unikt. Plywoodlagren limmas noggrant ihop och adderar i sin tur ett speciellt utseende till tavlans kanter. På baksidan av tavlorna fräser vi dessutom in hål för upphängning, vilket gör att de är mycket enkla att hänga upp.

Trätavlorna består av en 9 mm tjock plywoodskiva. En trätavla som är 100 × 100 cm stor väger därför cirka 6 kg.

Våra trätavlor skapas med hjälp av en digital tryckprocess där vi använder oss av certifierade UV-bläck för att göra dem ljusbeständiga. Det slitstarka materialet är lätt att rengöra, smidigt att torka av och garanterar långvarig hållbarhet.

Tryck på trä i detalj 1
Tryck på trä i detalj 2

Det speciella med träbilderna är den karakteristiska träådringen som gör varje tryck unikt. Våra trätavlor är en nickning till naturen och vi använder oss endast av plywoodskivor av björk från hållbara skogsbruk. Så fort du får hem ditt tryck kan du hänga upp det på väggen tack vare väggfästet på baksidan.

Du kan välja att trycka i princip alla motiv i vår webbshop på trä. Bilder med har stora vita områden är dock ett extra lämpligt val, eftersom de ger den unika träådringen möjlighet att lysa igenom och komma till sin fulla rätt. Typografimotiv, bilder med stora tomma områden eller naturbilder får också ett extra imponerande uttryck när de trycks på trä. De motiv som är mindre lämpade för tryck på trä är småskaliga motiv, fotografier med mycket detaljer och färgglada illustrationer eller grafik.

Trätavla med typografi
Modern trätavla i vardagsrummet

Våra trätavlor är tillverkade i ett enda stycke, eftersom motivet skrivs ut kontinuerligt över hela träskivans yta. Väljer du en av våra produkter får du en komplett trätavla som är redo att hängas upp direkt på väggen tack vare det integrerade väggfästet på baksidan.

Våra trätavlor är tillverkade av högkvalitativa plywoodskivor av björkfaner. Vid tillverkningen använder vi träråvara som är producerad enligt principerna för hållbart skogsbruk. De enskilda fanerbladen limmas ihop med fenolhartslim.

Den unika, naturliga träådringen är en av de stora fördelarna med våra träbilder. De syns som små korn, ibland också som mindre sprickor och kvisthål, vilket gör varje tavla av trä till unika konstverk.

Träådringen i detalj 1
Träådringen i detalj 2

Trätavlor bör endast användas i fuktiga miljöer under särskilda omständigheter. Trä ”andas”, vilket kan göra att en allt för hög luftfuktighet kan få bilden att expandera eller bli skev. Våra trätavlor passar därför bäst att hänga i vardagsrummet, barnrummet, sovrummet eller hallen. Om du ändå vill dekorera gästtoaletten eller köket med trätavlor måste du säkerställa att rummet har god ventilation. Oavsett vilket rum du väljer att hänga upp din nya trätavla i kan du alltid använda en fuktig rengöringsduk för att rengöra den hållbara, slitstarka ytan.

Bläcket som vi använder på våra trätryck är mycket beständigt. Tack vare att vi trycker motivet direkt på skivan med UV-bläck med hög bläckhalt behåller våra tryckta produkter sin färgintensitet i många år. I en vanlig interiör kan du räkna med att trätavlorna håller i upp till tio år.

Trätavlorna passar utmärkt i miljöer som vardagsrum, matsal, sovrum, barnrum eller hall. Säkerställer du god ventilation klarar sig trycken på trä även bra i kök och badrum.

När vi tillverkar våra trätavlor fräser vi in små hål på baksidan för att göra dem enkla och smidiga att hänga upp. Så här gör du för att hänga upp dina tavlor:

 • Håll upp trätavlan mot väggen där du vill att den ska hänga och gör en markering vid tavlans övre kant med en penna.
 • Mät avståndet från tavlans övre kant till öglan och markera ut måtten på väggen. Fäst en spik eller en skruv där öglan ska hänga.
 • När du har hängt upp tavlan kan du behöva räta till den något – sedan är du klar!
Upphängning av trätavlor 1
Upphängning av trätavlor 2

Vid valet av trä lägger vi stor vikt vid råvarans kvalitet och ursprung, vilket gör att alla våra tavlor alltid uppfyller våra kvalitetskrav. Våra leverantörer köper endast björkfanerplywood från ekologiskt och hållbart förvaltat skogsbruk.

Våra trätavlor är otroligt lätta att rengöra och kan enkelt torkas av med en luddfri rengöringsduk. Var dock försiktig så att du inte hänger upp dina träbilder på väggar där de utsätts för direkt solljus eller i miljöer som är för fuktiga. Detta för att tavlan ska upprätthålla en stabil form under en så lång tid som möjligt. Att tavlan blir skev beror ofta på för höga temperaturer eller för hög luftfuktighet och de rätar ofta ut sig när de placeras i ett annat rum med annan temperatur- eller fuktighetsnivå.

Det är möjligt att den har blivit skev på grund av förändringar i rumstemperatur eller -fuktighet. Yttre påverkan som för hög luftfuktighet, för höga temperaturer eller konstant solljus kan leda till förändringar i träet.

Vårt tips: Du kan använda en liten spik för att fästa lätt deformerade trätavlor eller utstickande hörn. Slå helt enkelt in spiken i väggen vid sidan av bilden.

Om din trätavla har blivit avsevärt deformerad kan du kontakta oss gällande produkten och begära en ersättning. Innan du gör det bör du dock kontrollera att förutsättningarna i rummet är korrekta.